Member List
Calendar
F.A.Q.
Search
Log Out
Pokemon Forum - Pokemon Elite 2000  
 

Go Back   Pokemon Forum - Pokemon Elite 2000 » Pokemon Main Boards » Pokemon: Games » First & Second Generations

First & Second Generations Discuss the first and second generation games: Red, Blue, Yellow, Gold, Silver and Crystal.


Closed Thread
 
Thread Tools
  #1  
Old 09-20-2008, 10:23 PM
zuper8's Avatar
zuper8 Offline
 
Join Date: May 2008
Posts: 16
Default Time Capsule question

I'm completely at a loss... trying to trade my Yellow pokemon to my Gold game. I have ONLY RBY pokemon on my gold team, and I have everything set up right, but it won't work. The yellow game sits for a second and then says "line closed due to inactivity", and my gold game eventually just says, "your friend is not ready yet, come back later." I've traded between my pokemon games before and know how to do it, I just haven't done it between these two games. My only thought is: I currently have both games in GBA's with a GBA cable, for whatever reason can this only be done with two GB's and GB cables?
__________________
- Rachael
  #2  
Old 10-03-2008, 11:57 PM
Abcnonn's Avatar
Abcnonn Offline
Elite Trainer
 
Join Date: Jul 2008
Location: Right behind you
Posts: 621
Default Re: Time Capsule question

R U using time capsule instead of regular trade on Gold? do both games work? does the link cable work?
__________________

Banner by Sakuya Izayoi
VPPPokesURPG
  #3  
Old 10-04-2008, 12:01 AM
Dark Turtwig's Avatar
Dark Turtwig Offline
Elite Trainer (Level 4)
 
Join Date: May 2008
Location: Acually, can I crash at your place?
Posts: 4,249
Send a message via AIM to Dark Turtwig Send a message via MSN to Dark Turtwig
Default Re: Time Capsule question

Just to tell you, you can only use the OLD Link cable. You cannot use the newest version.(the purple and grey one.) Since the games are for game boy color, you have to use the GBC link cable. (Which is a solid black) I know you have to use it to trade between two Generation one games. And with the Time Capsule, it must be the same.
__________________
{Mah Linkz}

{Steel Leader in the*Official* Pe2k Gyms} {Dark TurtwigxThe Politoed Hunter}
  #4  
Old 10-05-2008, 07:30 PM
Elite luxray's Avatar
Elite luxray Offline
Master Trainer
 
Join Date: Apr 2007
Location: Ok, first, you take a right...
Posts: 307
Default Re: Time Capsule question

Same thing happened to me!

So, you have to have 2 GBCs and a GBC cable?...

Crap.

Don't have either, but i do have ONE GBC.
__________________

Platinum: 3352 1501 1529
Diamond: Up as soon as i get my diamond back. X3
Mah Linkz
.:::My URPG stats:::.
  #5  
Old 10-06-2008, 10:12 AM
Master Aqua's Avatar
Master Aqua Offline
 
Join Date: Jul 2007
Location: Scotland
Posts: 8,969
Send a message via AIM to Master Aqua Send a message via MSN to Master Aqua
Default Re: Time Capsule question

I do not under stand why it is not working, you should keep on trying or trade your pokes to red/blue and then trade them in to see if that works.
  #6  
Old 10-06-2008, 03:06 PM
Metallic Houndoom's Avatar
Metallic Houndoom Offline
Elite Trainer (Level 2)
 
Join Date: Aug 2007
Location: In a CRAAAAZY world! I'm not crazy!
Posts: 2,095
Send a message via AIM to Metallic Houndoom
Default Re: Time Capsule question

It might be because you have G/S/C moves on your pokemon on your gold team?
__________________
{URPG}

Credit to EmBreon
  #7  
Old 10-06-2008, 03:09 PM
Master Aqua's Avatar
Master Aqua Offline
 
Join Date: Jul 2007
Location: Scotland
Posts: 8,969
Send a message via AIM to Master Aqua Send a message via MSN to Master Aqua
Default Re: Time Capsule question

Quote:
Originally Posted by metalic houndoom View Post
It might be because you have G/S/C moves on your pokemon on your gold team?
I think it warns you if that is the case......
  #8  
Old 01-07-2009, 02:38 AM
zuper8's Avatar
zuper8 Offline
 
Join Date: May 2008
Posts: 16
Default Re: Time Capsule question

just to update in case anyone else has this question....

you DO have to have 2 game boy colors and a GBC link cable for it to work. i was using advances and an advance cable, so that's why i was not able to make it work.
__________________
- Rachael
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 04:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Style Design: AlienSector.com